Kom helt tæt på Kaj Munks historie

Den 4. januar 1944 blev digterpræsten Kaj Munk hentet i sit hjem i Vedersø og henrettet senere på aftenen. På præstegården i Vedersø kan I komme helt tæt på historien om den forældreløse dreng fra Lolland, der i 1930’erne blev en af Nordens mest spillede dramatikere.

På Kaj Munks Præstegård træder I ind i stuerne, som Kaj Munk måtte forlade. Gennem udstillingerne og i Kaj Munks eget hjem kan I opleve historien om digteren, præsten og modstandsmanden.

Se jer om i Stærekassen

Kaj Munks første arbejdsværelse på præstegården kaldte han “Regensen”, efter kollegiet han havde boet på i København. Da præstegården sidenhen blev fyldt med børn, rykkede han op på præstegårdens tørreloft, her indrettede han et nyt arbejdsværelse, som han opkaldte efter en af Det Kongelige Teater i Københavns tre scener: “Stærekassen”.

I dag kan man stadig besøge Kaj Munks arbejdsværelse. Se jer omkring, mange af Munks egne minder findes stadig her.

Oplev præstegårdsparken med Danske Digterruter

Parken ved Kaj Munks Præstegård er altid et besøg værd. Præstegårdens tidligere beboere har alle været med til at forme den. I Kaj Munks tilfælde var det blandt andet en kanal ud til Nørre Sø og så plantede han sine lollandske blå anemoner. Rundt i parken finder I QR-koder, når I scanner dem med jeres smartphone, kan I høre forskellige værker af Kaj Munk oplæst af skuespiller Esben Dalgaard og med kommentarer af SDU-professor Johs. Nørregaard Frandsen.

Caféen med den smukkeste udsigt

På Kaj Munks Præstegård finder I en café med en af Vestjyllands smukkeste udsigter. Her er der mere end kaffe og kage, der kan nydes. Caféen byder på den mest fantastiske udsigt over Nørre Sø. Caféen på Kaj Munks Præstegård hedder Café Lise og er meget passende opkaldt efter Kaj Munks hustru.

15% på dagsbilletter på Kaj Munks Præstegård

Besøg www.kajmunkspraestegaard.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden SJ2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat.

Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk at I ved ankomst skal fremvise jeres nøglebrik sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Kaj Munks Præstegård.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Kaj Munks Præstegård er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing og få det fulde overblik fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!


Benyt rabatkoden SJ2024KORT15 hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat. Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/.