Nedlukning fortsætter og gavekorttiltag.

06.01.21

Coronanedlukning og oplevelsesgavekort

Nedlukning fortsætter

Regeringen har netop annonceret nye restriktioner med en nedsættelse af forsamlingsforbuddet, så højst 5 personer må mødes i det offentlige rum frem til 17. januar. Forsamlingsforbuddet gælder ikke ophold i hjemmet og dermed i lejede sommerhuse, men det anbefales, at man ikke mødes mere end 5 personer i private hjem. Tyskland og Norge har også strammet grebet. Statsministeren sagde i sin nytårstale, at hun forventer vendepunkt i nedlukningen til påske.

Regeringen lægger op til oplevelsesgavekort uden sommerhuse

Regeringen har udsendt lovforslaget om oplevelsesgavekortet på 1.200 kr., og ophold i sommerhuse er eksplicit ikke omfattet! ”Hotelydelser m.v. omfatter ydelser hos hoteller, gæstgiverier, vandrerhjem, moteller, campingpladser og lignende. Ophold i sommerhuse er ikke omfattet.”

 

Lovforslaget er ikke vedtaget, og der er høringsfrist tirsdag den 19. januar – Brancheforeningen er i gang med at kontakte politikere og organisationer, og vil også gå i pressen – det rammer kystturismen, det rammer Danmarks største ferieform, det rammer Vestkysten, Nordjylland, Lolland-Falster, Bornholm mv. Danmarks feriehusejere har mistet over 1 million overnatninger i 2020, og bookingerne til 2021 er gået i stå på grund af nedlukningen.