Smag og behag er altid forskelligt. Det er dog vigtigt at pointere, at det er dit hus og dermed din smag, der tæller. Vi tillader os dog at hejse et flag for, hvordan det er hensigtsmæssigt at indrette et sommerhus til udlejning.

Gæster sætter mere og mere pris på, at huset er lyst og venligt, har høj komfort og er godt vedligeholdt. Her en hurtig tjekliste over, hvad kunderne kigger efter:

 • Praktiske møbler, som kan aftørres
 • Hårde gulve som er lette at vaske
 • TV med tyske programmer
 • Adgang til trådløst internet
 • Veludstyret og velfungerende køkken: Som standard hører selvfølgelig ovn, kogeplader, kaffemaskine, service og bestik samt potter og pander. Husk at holde øje med, at alt er i god og brugbar stand
 • Soveværelser med gode senge, varmekilde, aflæggerplads samt gardiner og læselamper. Husk, at mange gæster foretrækker en god sengefordeling og foretrækker som oftest dobbeltseng eller enkelt senge
 • Badeværelse med god varmekilde, knager til afhængeplads, tomme skabe til egne ting samt gode bruse- og vaskemuligheder

En god rettesnor er altid ens eget behov, og som udgangspunkt må det aldring være ringere end det, man selv har derhjemme.

Varmekilder

Det er altid godt at have en brændeovn eller en varmepumpe i huset. El er dyrt i Danmark, hvorfor mange går efter alternative varmekilder, som gør, at der kan spares penge på elregningen. Det er en god måde at optimere sin udlejning på i især vintermånederne. Hvis huset er egnet til helårsbrug, skal der være el-varme i alle rum samt helst en brændeovn el. lignende. Der skal være termoruder og i øvrigt god isolering. Huset skal kunne opvarmes, så man undgår den ubehagelige lugt af fugt/mug, hvis huset har stået tomt.

Børn og husdyr

Mange gæster har deres børn og husdyr med i sommerhuset. Det kan derfor være en god ide at have gynge og sandkasse på grunden samt barneseng og højstol i huset. Og at give lov til, at der må komme husdyr i huset, vil ligeledes være med til at højne udlejningen.

Soveværelser

Sengene skal være udstyret med gode madrasser, helst springmadrasser, men tykke skummadrasser kan også anvendes. Det kan anbefales at bruge rullemadrasser til beskyttelse af de rigtige madrasser. Soveværelserne bør indeholde god skabsplads med rigeligt antal bøjler, gerne spejl og god belysning.

Opholds-/spisestue

Møblementet bør være praktisk, solidt og ensartet. I opholdsafdelingen skal stole og/eller sofaer være behagelige at sidde i. Det er vigtigt med god belysning – også til at læse ved – og vi anbefaler, at der er brændeovn, farve-TV, dansk antenne, parabol og radio.

Køkken

I mange – især nyere – fritidshuse er køkkenet kombineret med spiseplads og opholdsstue. Til et velfungerende køkken hører et velassorteret køkkenudstyr, el-komfur m/ovn, emhætte, køleskab m/fryser samt evt. mikroovn og opvaskemaskine. Der bør være rigeligt med skabsplads, service og bestik. Gulvbeklædningen bør være praktisk (vinyl, træ, klinker el. lignende).

Badeværelse

Badeværelset skal være forsynet med bruser samt bruseforhæng eller endnu bedre med bruseniche. Er der plads kan der placeres vaskemaskine og evt. tørretumbler i badeværelset. God skabsplads, hylder, knager, stik til barbermaskine, sæbeholdere og god belysning er med til at gøre badeværelset funktionelt. Det er et stort ønske fra lejeres side, at huse med 6-10 sengepladser har 2 badeværelser.

Havemøbler

Huset skal være forsynet med havebord og stole til det antal personer, det er beregnet til. Liggestole, parasol og en havegrill vil også gøre lykke. Vi anbefaler, at man køber en enkel og ikke særlig dyr grill, da ikke alle gæster er lige påpasselige.

Hvad giver ”ekstra plusser?”

Der er selvfølgelig forskellige faciliteter, som kan ”hæve” husets standard. De ting der efterspørges mest er:

 • internet
 • brændeovn
 • vaskemaskine
 • opvaskemaskine
 • sauna

Rummer huset én eller flere af disse faciliteter, øger det efterspørgslen. Generelt vil vi dog opfordre til, at man ikke investerer i dyre faciliteter, som man ikke selv har nogen interesse i. I øvrigt medvirker vi gerne til en konkret vurdering af hvilke faciliteter, som vil være mest relevante for netop dit feriehus.