Cykelruter for alle

Danmark er et ideelt land til cykelferier. Med mere end 12.000 km skiltede cykelruter er der noget for enhver. På en cykel er det muligt at opleve landet helt tæt på – på mange ruter kommer man gennem små landsbyer og naturskønne områder. Vores område byder på mange gode muligheder, hvis man ønsker at cykle i ferien. Her kan I cykle ad de små veje langs klitterne eller hvad med en cykeltur i Klosterheden, som er en af Danmarks største skove. Vestjylland er et godt udgangspunkt for en cykelferie, da landskabet er utrolig varieret. Fra helt fladt kan det pludseligt ændre sig til at være et bakket og bølget land – sammensætningen af dette er med til at give Vestjylland en unik charme. Med et sommerhus i Vrist eller Vejlby Klit, hvorfra cykelferien kan tage udgangspunkt, vil man være placeret i centrum af dette spændende og varierede landskab.

Harboøreland rundt (16,6 km)

På denne cykelrute, hvor alle kan være med, starte I i Vrist kommer rundt i hele området omkring Harboøre. Ruten tager jeg ud på veje, hvor I skal være (u)heldige at møde andre turister, og I har derfor hele det naturskønne område for jer selv. Ved Flyvholm Redningsstation er det oplagt at indlægge et pitstop på ruten, da I her finder borde og bænke til jeres medbragte frokost.

Harboøre Tange og Thyborøn (29 km)

Denne tur tager endnu engang sit udgangspunkt i Vrist. Herfra bevæger I jer mod Thyborøn og slutter til sidst af i Harboøre. Ønsker I kun halvdelen af de 29 km, så kan I hoppe ombord på toget i Thyborøn og tage den tilbage til Vrist.

Bovbjerg Fyr (30 km)

På ny starter vi med at træde i pedalerne i Vrist. Denne gang er turen sat mod Vejlby Klit, Ferring og Bovbjerg. Turen er proppet med panoramaudsigter, hvor I kan nyde udsigten over natur og Vesterhav. 

Sommerhuse til din næste cykelferie
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Mountainbike i skov og ved strand

Har I oplevet de forskellige ruter, som fører jer rundt i hele området på jeres cykel, så er det blevet tid til, at I skal finde jeres indre legebarn frem. Pak mountainbiken og skynd jer ud til Klosterheden, hvor I finder et af Danmarks sjoveste mountainbikespor. Ruten veksler mellem kørsel på grusvej, terrænkørsel på kuperet grund og snoede strækninger ind mellem træerne. Her har I rig mulighed for at cykle om kap, eller konkurrere mod jer selv og stopuret. Hele sporet er 50 km, men hvis I ikke ønsker at tage hele turen, så kan I nemt nøjes med en del, for at tage resten en anden dag på jeres ferie.

Har du ikke selv en mountainbike?

Måske er det første gang du prøver kræfter med mountainbike, eller måske havde I ikke plads til at pakke hele familiens cykler. Det er heldigvis ikke noget problem! Hvis I starter jeres tur ved Bike Point Klosterheden, har I nemlig muligheden for at leje cykler til jeres tur. Har I selv jeres cykler med, så er Bike Point alligevel et besøg værd. Her finder I nemlig omklædning, cykelvask og café til når jeres tur er overstået.

Oplevelser og attraktioner på din cykeltur

Tager I på cykeltur i Vestjylland, så er det oplagt at krydre turen med en af de mange attraktioner, som findes i området. 

Nogle oplevelser sker kun enkelte gange om året, og I bliver nød til at planlægge efter dem, andre kan I hele tiden besøge, uanset hvornår på året I lægger vejen forbi vestkysten. Eksempler på oplevelser som disse er SneglehusetBovbjerg Fyr eller Sea War Museum.

En sikker vinder på enhver cykeltur er havet. I kan cykle ned og tage jeres morgendukkert, slå smut om eftermiddagen eller tage picnickurven med til solnedgangen.

Oplevelser og attraktioner på din cykeltur

I samarbejde med Lemvig Cykler - Det Rullende Cykelværksted kan du nyde ferien med en elcykel, som kan lejes på ugebasis. Elcyklen bliver leveret direkte til dit feriehus og sågar også afhentet. I princippet kan du ved at forhåndsreservere opleve at elcyklen står klar i eller ved sommerhuset ved ankomst og ved afrejse skal du blot lade cyklen stå. Det er da nemt? Ikke?

I mellem hver udlejning bliver elcyklen efterset og serviceret og hvis undtagelsesvist en defekt kommer, så ringer ringer du blot +45 60154317. Så er du nemlig i kontakt med den faglærte cykelmekaniker og Det Rullende Cykelværksted, som hurtigst muligt servicerer dig.

Elcyklerne er komfortable med brede dæk, affjedring i både sadel og forgaffel samt ergonomiske håndgreb. Hydrauliske fælgbremser samt pedalbremser er standard så sikkerheden er absolut i orden. Det store 468 Watt batteri sørger for en lang rækkevidde pr. opladning - faktisk op til 110 km afhængig af vind, vejr og assistanceniveau.

Der kan betales med Mobilepay, kontanter eller forhåndsbookes i SJ Ferie App'en.

Elcykler udlejes på ugebasis(eks. lørdag til lørdag) og prisen er 1200,- kr. inklusiv levering, afhentning og klargøring.