Thorsminde - sommerhuse og ferielejligheder

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Ferie i Thorsminde

Thorsminde er en mindre fiskerby med en meget speciel beliggenhed på landtangen mellem Vesterhavet og Nissum Fjord. Derfor er byen omgivet af masser af vand og det betyder at der er utrolig mange muligheder for vandaktiviteter samt aktiviteter relateret til vand. Thorsminde har hav og fjord, ro og aktivitet samt natur og kultur på samme tid.

Vandaktiviteter i Thorsminde

Her er rigtig gode muligheder hvis man er til surfing, kite-surfing, Stand-Up-Paddlesurf, svømning eller kajak, da fjordens forholdsmæssige rolige, lave og varme vand ligger lige ved byen. Er man mere erfaren kan man finde alle de udfordringer man vil på Vesterhavet, men tag dig i agt.  Vesterhavet er et af de mest lumske farvande i Europa at befinde sig i, så vi anbefaler altid fjorden.

Hvis man blot vil bade så er dette dog forholdvist sikkert i Vesterhavet ved Thorsminde. da man har opsat en stærk flydeline ved kysten her. Dermed  er badesikkerheden i Thorsminde by i top.

Lystfiskeri i Thorsminde

Man kan altid finde en læside her. Slusen midt i byen udgør grænsen mellem hav og fjord og på begge sider af denne er der gode muligheder for at få fisk på krogen. Forbindelsen mellem hav og fjord fungerer nemlig som den eneste vej for ørreder og laks, der skal fra havet op i de lakserige vestjyske åer og retur igen samt andre fisk for eksempel sild, der er på rejse. Derfor kan der ligefrem opstå "kø" ved slusen. Derfor kan man på begge sider både fange ål, sild, makreller, hornfisk og der landes nogle gange havørreder og laks som "bifangst". Foretrækker man lidt mere natur kan man blot begive sig ud til havet hvor man kan nyde stilheden og fiskeriet i ro og mag, mens man kigger ud over horisonten.

Kultur

Hvert forår, typisk i midten af april, afholdes "store sildedag". Det er på dette tidspunkt af året at de store fede forårssild kommer ind i havneindsejlingen fra Vesterhavet og vil videre op i fjorden. Det er et sandt eldorado for lystfiskere og børnene er sikre vindere, da der næsten er sikker gevinst for en ordentlig fangst. "Den store Sildedag" er således en fejring af sildens komme og derfor er der en fiskekonkurrence som alle kan deltage i. Den starter typisk kl. 830 ved den røde auktionshal.

Om sommeren i Juli og halvdelen af august holdes der fiskeauktioner på Gammel Havn om lørdagen. Her kan man komme tæt på miljøet og endda byde på de friskfange fisk. Og priserne er i bund, så hvorfor ikke prøve dette.

Strandingsmuseet St. George i Thorsminde giver et perspektiv på hvor hård Vesterhavet kan være. Her er blandt andet fund fra skibene St. George og Defence der strandede julenat i 1811. Her døde over 1300 engelske søfolk. Se museet og lev dig ind i hvordan det var her for 200 år siden.

 

Hvorfor skal du vælge Thorsminde?

  • God badestrand
  • Kultur
  • Skøn natur
  • Vandaktiviteter
Sommerhuse i Thorsminde
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}