Sommerhuse i Thy

Ferie i skøn natur ved Fjord og hav

Sommerhusferie i Thys betagende natur

Midt i Nordvestjyllands smukke og betagende natur ligger ferieområdet Thy omgivet af det rå Vesterhav mod vest og den milde Limfjord mod øst. Thy er særligt kendt for sin spektakulære og varierede natur, som spænder lige fra Nationalpark Thy med sine stille, uberørte klithedelandskaber til det store, brusende Vesterhav, der af det surfende folk har fået tilnavnet ”Cold Hawaii”.

Et sommerhus i Thy er derfor det perfekte valg, hvis I ønsker at holde aktiv ferie midt i noget af Danmarks mest unikke natur - hvad enten det er vandreture, cykelture, rideture eller måske endda en tur på surfbrættet eller i havkajakken. En ferie i Thy byder samtidig på masser af kulturelle og kulinariske oplevelser. Thisted - Thys charmerende og idylliske "hovedstad" - byder med sine snoede gader og finurlige kringelkroge på et strejf af fordumstider. Her kan I nyde egnens råvarer på en af byens mange cafeer og restauranter.

Ferieområder i Thy: Oddesund, Agger, Klitmøller og Vilsund.

 

Nationalpark Thy

Danmarks største vildmark

Nationalpark Thy er Danmarks første nationalpark og med sine 24.370 ha også Danmark største. Nationalparken blev oprettet i 2007 og officielt indviet i august 2008. Parken strækker sig langs Vestkysten i et op til 12 km bredt bælte fra fugle-eldoradoet, Agger Tange, i syd til Hanstholm i nord. Naturen i Nationalpark Thy er enestående og utrolig betagende, idet den spænder over kyst, kalkskrænter, klitter, klitheder, klitplantager og mere end 200 små og store søer. Indtil for 4.000 år siden var det vestlige Thy et ø-hav, men landet har efterfølgende hævet sig og landskabet formet sig efter isens vandren i istiden.

Oplevelser i Nationalpark Thy:

  • Isbjerg - det højeste punkt i Nationalpark Thy
  • Lodbjerg Mile
  • Vandet Sø
  • Agger Tange
  • Hanstholm Fyr
  • Lodbjerg Fyr
  • Klitmøller

Få mere information og inspiration på visitthy.dk eller i deres turistfolder "Thy 2020", der kan downloades som pdf.