Sommerhus Langerhuse

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Langerhuse et skjult ferieparadis

Sommerhusområdet Langerhuse udspringer af en gammel fiskerlandsby, der ligger i mellem Vesterhavet og Nissum fjord.

På en landtange mellem Vesterhavet og Limfjorden ligger et ferieparadis, som er beskyttet af høje klitter mod vest. Langerhuse er navnet på en lille landsby nordvest for Harboøre. Oprindeligt opstod byen, fordi fiskerfamilier bosatte sig her, hvor de var tæt på kysten, havet og fjorden og deres levebrød. Dengang gik Limfjorden nemlig helt ind til Langerhuse og derfra var der kun en meget smal tange op til Thy. Senere blev forbindelsen til Thy brudt i 1862 og endnu senere, i 1957, blev der 2 km øst for Langerhuse anlagt et havdige over Limfjorden, så Langerhuses direkte adgang til fjorden blev afskæret. Langerhuse mistede sin attraktivitet som fiskerby og er i dag et populært ferieområde.

Stranden

Langerhuses strand er legeplads nummer 1 - især for de yngste i familien. Her er der uendelig plads at tumle på. På stranden kan du bygge sandslotte, flyve med drager og meget, meget mere. Efter en stormfuld dag kan man tage på opdagelsestur på stranden og se, hvad havet har bragt ind. Selv i efteråret og om vinteren når Vesterhavet viser sine kræfter er stranden et besøg værd.

Tag på sommerferie i Langerhuse og få en meget speciel oplevelse. Her oplever du havet, den vide horisont og de lyse nætter på en måde, som ikke findes andre steder i Danmark. Book et sommerhus hos os og oplev selv hvad en ferie i Langerhuse kan give dig.

Hvorfor skal du vælge sommerhusområdet Langerhuse?

  • Brede sandstrande
  • Masser af ferie liv
  • Skøn natur
  • Aktiviteter for børn
Sommerhuse ved Langerhuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Aktiviteter nær Langerhuse

Langerhuse er placeret tæt på henholdsvis Harboøre, Thyborøn og Lemvig. Disse områder byder på et væld af oplevelser og aktiviteter for store og små. Så hvis I har fået nok strand, er der ingen undskyldning for ikke at komme ud og se, hvad områderne byder på af spændende og sjove seværdigheder. Gør jeres ferie uforglemmelig med områdernes oplevelsestilbud.

Indendørsaktiviteter

Nok har vi vejrudsigten, der kan hjælpe med at spå om vejrets arten. Vejrudsigten er langt fra altid 100% korrekt, og måske arter vejret sig ikke helt, som I havde ønsket. Heldigvis er der råd for det. Herunder har vi samlet et udvalg af gode indendørsoplevelser, så jeres ferie ikke går helt i vasken.

Jyllandsakvariet

Kom ind og rør ved fisk i Jyllandsakvariets røre-bassiner. Nus en haj, klap rokken og tag krappen blidt op i din hånd. Som regel er akvariet et kæmpe hit hos børnene, da de kan komme helt tæt på de fine fisk, og sågar røre dem. Hver mandag og fredag klokken 13 er der mulighed for at børnene kan være med til at fodre de farverige fisk. Strandværkstedet er et sted, hvor børnene kan lave deres egne souvenirs af strandskaller og andre sjove ting. Måske får I et magisk dyr med hjem fra havets bund. Kun fantasien sætter grænser, og hvis tålmodigheden også er medbragt, så kan I finde jeres eget rav i en 'sandkasse' inde i akvariet. 

Ravhuset

Når du er ved Vesterhavet, så kan du være heldig at finde rav, når du går en tur på stranden på stranden. Især efter en af de store efterårs/vinter storme. Hvis du ikke selv finder rav, eller hvis du ønsker at se et større udvalg af rav, så kan du besøge Ravhuset i Thyborøn. Ravhuset er et museum med tilhørende butik. Her kan du se rav i alverdens afskygninger. Rav findes i mange forskellige nuancer, og hvis man har håndværket i orden, så kan man udforme smykker og genstande i det smukke gyldne materiale. Ravhuset blev startet af Rav-Aage og videreført af sønnen Bjarne Hansen. Museet indeholder historien om Aage, hans liv, hans rav og hans miljøkamp. I 1996 fik Aage tildelt ridderkorset for sin kamp for miljøet. Som besøgende i Ravhuset får du også lov til at se, hvordan rav bearbejdes i sliberiet. Det er bestemt turen værd. 

Udendørsaktiviteter

Når vejret ikke er for vådt og koldt, så er det dejligt at nyde den smukke natur omkring Langerhuse. Der er nok at give sig til ved naboen det store Vesterhav. Hvis I ønsker nogle særlige sammensatte ture, er der masser af muligheder i området. Vi har samlet et udvalg af oplevelser herunder, som I kan dyrke sammen som familie.

Ravsafari

Jyllandsakvariet tilbyder mange forskellige guidede ture. En tur I kan tage på sammen som en familie, er Ravsafari. På turen vil I lære, hvornår betingelserne er optimale til at finde rav, og I bliver gjort klar til selv at gå på opdagelse på stranden og finde de gyldne skatte. Turen varer 1,5-2 timer og er derfor ikke alt for lang for de små. I kan medbringe jeres hund, hvis I har sådan en. Når I booker en tur, får I samtidig rabat på indgangen til Jyllandsakvariet, så begge oplevelser kan med fordel kombineres. Læs mere om Ravsafari her

Fiskepasserens traktortur

En anden oplagt familietur fra Jyllandsakvariet er Fiskepasserens Traktortur. I kommer op på traktorbussen, hvor I kommer ud og se de bedste fiskesteder. I får denne unikke mulighed for at hjælpe til med at fange små dyr som fladfisk, krabber og rejer til akvariet. De fangede dyr bliver derefter sluppet ud i safari-akvariet inde på Jyllandsakvarium. I har mulighed for at besøge dem senere, hvis I også tager ind og ser akvariets udstilling. Læs mere om turen her

Sneglehuset

I Thyborøn findes der et hus, som er dekoreret fra top til tå med sneglehuse. Sneglehuse og muslingeskaller i forskellige former og farver er sirligt indsat i mørtlen på huset. De danner mønstre, og det er tydeligt, at de ikke er lagt på tilfældigt. Når du kigger på facaden, vil du straks bemærke kendte mønstre som blomster og træer. Du skylder dig selv at tage forbi og se dette særegne hus, som er det eneste af sin slags i Danmark. Huset er bygget af en fisker, hvis kone ikke ville flytte til Thyborøn. Konen blev overtalt, da fiskeren lovede hende et hus, som alle ville komme fra nær og fjern for at se. Det lykkedes ham, og huset blev færdigt 25 år efter. Læs mere om sneglehuset her

Minigolf i Harboøre

Tag familien med på en minigolftur i Harboøre hos Mollerupgaard. Er golf i stor skala ikke noget for jer, så kan det være at golf i mindre skala, passer jer bedre. Her får I overskuelige og sjove mindre baner, hvor udfordringsniveauet stiger jo længere ind i spillet, I kommer. Harboøre har deres egen minigolfbane. Banen er i kunstgræs og yderst velholdt. I er dermed sikret en hyggelig stund, når I betræder banen og gør svingmusklerne klar. Udover den klassiske minigolfbane har Mollerupgaard noget, de kalder adventuregolf. Adventuregolf er en bane med minigolfforhindringer, men hvor banen minder om en rigtig golfbane. Den er dermed fyldt op af forskelligartede udfordringer, som gør det ekstra udfordrende at komme igennem banen. Gennemfør de 18 huller og prøv selv hvordan minigolf kan opleves ved Mollerupgaard Minigolf i Harboøre. Læs mere om det her

Fiskeferie

Området omkring Harboøre er genialt til fiskeri. Grundet høfderne, en beton bølgebryder der går ud i havet, er det her muligt at komme længere ud og dermed tættere på fiskene. Du kan også blive inde ved kysten, hvis det er det, du har lyst til.

Her har du mulighed for at fange fisk som: fladfisk, hornfisk, makrel, ålekvabbe, havaborre og mange flere.

Fiskeudstyr

Hvis du mangler fiskeudstyr, kan du tage til Lemvig, hvor Fiskernes Indkøbsforretning ligger. De har et stort udvalg af udstyr. Køb tøj til hele familien og spar gode penge på kendte mærker som: Cross, Helly Hansen, Five Seasons og flere andre.

Fiskeretter

Hvis du ikke fanger noget den første dag, men stadig har lyst til fisk, kan du i Lemvig besøge Bjarnes Fisk og Fisketeria. Her kan du købe lækre fiskeretter, frisk fisk, røgede fisk og delikatesser. Du kan købe fisk med hjem og lave maden selv eller blive på stedet og spise fiskeretter i en hyggelig atmosfære.

Fisketegn

Har du ikke et fisketegn endnu, er det vigtigt, du anskaffer dig et. Det kræver fisketegn at fiske, bortset fra hvis du fisker i en Put and Take sø. Fisketegn kan bl.a. købes ved Lemvig Turistbureau eller Thyborøn-Harboøre Turistforening. Se hvor og hvordan her.

Læs mere om fiskeferie i Vejlby klit her