Attraktioner i Vestjylland

Når I holder ferie i et sommerhus i Vejlby Klit ved Vestkysten, har I masser af muligheder for at gå på eventyr hos nogle af de sjove og spændende attraktioner og seværdigheder i Danmark. Vejlby Klit er nemlig et godt sted til en spændende ferie, da I både har mulighed for at deltage i aktiviteter og se seværdigheder nærliggende dit sommerhus, men hvor I også har mulighed for at besøge nogle af de populære seværdigheder i Danmark, som ligger lidt længere væk.

I kan desuden vælge at besøge et af de mange historiske steder ved Vestkysten, hvor I kan opleve de gamle bygninger og fornemme 1800-tallets stemning. Mulighederne er mange og nedenfor kan du læse mere om de forskellige seværdigheder og attraktioner, som området har at byde på.

Lad dig inspirere af de attraktioner og seværdigheder i Danmark, som vi har samlet til dig herunder. God læselyst!

Seværdigheder tæt på dit sommerhus

Området ved Vejlby Klit har masser af spændende aktiviteter til dig og din familie, som helt sikkert vil gøre ferien uforglemmelig. Du behøver derfor ikke at tage på en lang køretur, for at opleve noget spændende på din familieferie, for der er masser af aktiviteter tæt på sommerhusområdet!

Tag hele familien med til Thyborøn, som kun ligger 18 km fra vores sommerhuse ved Vejlby Klit. I Thyborøn kan I se Thyborønfæstningen og andre unikke bunkere fra krigen, som ikke er camoufleret som naturen (som almindelige bunkere), men i stedet som den lille fiskerby Thyborøn. Kan I ikke få nok af områdets historie, så burde I også kigge forbi Sea War Museum. Her kan de historieinteresserede blandt jer opleve det interessante museum, der har hoved-fokus på 1. Verdenskrig og de store søslag i verdenshistorien. I kan slutte historierejsen helt af ved at besøge Hospitalsbunkeren ved Lemvig, som blev opført under 2. Verdenskrig og som i dag er blevet beriget med en spændende udstilling og lys inde i bunkeren. 

Ved Lemvig blot 14 km fra sommerhuset kan I tage på en vandring gennem solsystemet, hvor I såvel gående som på cykel kan opleve Planetstien - en skøn seværdighed i Danmark. På turen finder I skulpturer af de forskellige planeter i målestoksforholdet 1:1 milliard midt i den skønne natur. I kan også få naturoplevelser på frilandsgartneriet Kræmmergården syd for Vejlby Klit eller ved det udendørs aktivitetscenter Mollerupgård Lys blot 5 km mod nord.

Derudover kan du også besøge Bovbjerg Fyr eller Sneglehuset i Thyborøn.

Seværdigheder i Danmark, der ligger lidt længere væk

Vejlby Klit er et rigtig godt udgangspunkt til diverse seværdigheder i Danmark. Fra dit sommerhus kan du planlægge forskellige dagsture og besøge nogle af de populære attraktioner rundt omkring i landet. Har du børn med i sommerhuset, så er I sikkert interesserede i at besøge Legoland i Billund ca. 140 km fra Vejlby Klit. Her kan I få en skøn familie oplevelse med masser af sjove forlystelser, imponerende Lego-konstruktioner og mange aktiviteter. I kan også tage forbi en anden seværdighed i Danmark, nemlig Baboon City ved Herning. Her kan I få en dag med sjove aktiviteter for både børn og voksne i det store legeland med interaktive forlystelser og udfordringer. Ikke langt herfra ligger WOW-Park ved Skjern, som er en anderledes forlystelsespark.

Du kan også leve dig ind i middelalderen på Spøttrup Borg, hvor du kan se bygninger fra 1500-tallet omringet af en fascinerende voldgrav. Her får I med sikkerhed et uforglemmeligt ferieminde med hjem og I kan endda tage hunden med ud i parken omkring borgen. 

Blandt seværdighederne i Danmark vil vi desuden nævne Mønsted Kalkgruber hvor I kan gå på opdagelse i endeløse labyrinter af minegange - blot 80 km fra Vejlby Klit. Her kan I også opleve flagermus, store kalkgruber, underjordisk biograf og efterfølgende nyde en dejlig kop kaffe i Café Kridthuset.

Kunst og museer

Vejret, lyset og livsvilkårene på Lemvigegnen har altid sat et tydeligt præg på mennesker her. Landmænd, fiskere, handlende og kunstnere har længe boet i området, og de har alle sat specifikke fingeraftryk.
Der er hele 26 kirker i kommunen, som du kan besøge og hvis arkitektur du kan betragte. Derudover er der spændende museer med lokalhistorie samt danske og internationale udstillinger. I området findes flere bygninger og steder, der fortæller om et liv, der historisk er forskelligt fra det, vi kender i dag. På Lemvig Bibliotek finder du desuden Lemvigegnens Lokalhistoriske Arkiv (til brug på stedet).

Besøg også en af de fem Kunstinstitutioner: ET4U, Kunst- og Kulturcenter Tuskær, Museet for Religiøs Kunst, Jens Søndergaards Museet og Hygum Kunstmuseum, der viser dansk og international kunst. Hent f.eks. en brochure på turistkontoret, der fortæller om de 5 steder eller læs mere her.

Få dejlige stunder med din familie

Få nogle skønne ferieoplevelser med børnene ved at besøge de forskellige attraktioner og seværdigheder i Danmark. Nyd pausen fra den stressende hverdag, giv børnene et frirum fra skærmen og saml ny energi med fælles oplevelser. Med en sommerhusferie får I dejlig kvalitetstid og samvær med familien, som gør ferien helt uforglemmelig.

Nyd hinandens selskab ved de mange aktiviteter og seværdigheder, som vi har foreslået her på siden. Om I er til historiske oplevelser eller forlystelsesparker, så er der helt sikkert noget for enhver smag og alle aldre. I kan med fordel tage bedsteforældrene eller vennerne med på ferien, og skabe nogle fantastiske ferieminder ved nogle af seværdighederne i Danmark.