Sommerhus Thyborøn

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Feriebyen hvor Vesterhavet og Limfjorden mødes

Sommerhusområdet er perfekt for børnefamilien, og for de der gerne vil have have nem adgang til vandet og områder med fantastisk natur. Byen rummer mange gode og lærerige oplevelser, og hvis vejret er til det, så er det muligt at komme på både sæl-, rav- og østerssafari.

Sommerhuse ved Thyborøn
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Hvorfor vælge et sommerhus i Thyborøn?

• Aktiviteter for børn og voksne

• Brede sandstrande

• Godt og hyggeligt ferieliv

• Skønne naturområder

• Fred og ro

Thyborøn - Fiskens By

I den hyggelige fiskerby Thyborøn finder du en af Danmarks største fiskerihavne og en meget stemningsfyldt marina. Thyborøn er kendt som 'Fiskens by', og det er derfor heller ikke underligt, at den lille lystbådehavn de seneste år er blevet centrum for en lang række spændende attraktioner og ikke mindst lækre spisesteder, der selvfølgelig serverer frisk fisk lige fra havet. Thyborøn ligger på en helt usædvanlig flot placering, lige hvor Vesterhavet møder Limfjorden ved Høfde 9. Byens stemning er dermed sat af en hyggelig havn men med vandenes vilde møde et stenkast derfra. Byen får hurtigt en føles af at være en ø, da der er vådområde mod syd, og ellers omringer havet den charmerende by. Thyborøn er kun forbundet til resten af Lemvig kommune via en landevej og et jernbanedige, så øoplevelsen vil næsten være fuldkommen, hvis man nyder en stille og rolig ferie i Thyborøn. 

Thyborøn spisesteder og butikker

Thyborøn rummer stilfulde rammer for et levende handelsliv. I centrum af byen finder du en lang række butikker, hoteller, beværtninger og bankbygninger, der alle vidner om, at Thyborøn er en by i udvikling, og der fokuserer på andet end fiskeri. Hvis I er med toget til Thyborøn, vil I automatisk opleve centrum, da toget stopper her, men byen er ikke større, end du kan gå til det pulserende havnemiljø på ingen tid. By og havn er altså tæt forbundet - næsten i en toenighed - ligesom Vesterhavet og Limfjorden er det lige ud for kysten ikke mange minutter væk. Der er gode muligheder for både børn og voksne at finde noget at gå på opdagelse i i byen, og ellers ligger sommerhusområderne lige i nærheden. 

Naturen omkring Thyborøn

Naturligt er vejret barskt og afspejler det viltre Vesterhav, som Thyborøn er nabo til. Naturens elementer er i sit es, og byen ligger på et fladt stykke land, der ikke afskærmer for noget vejr - hverken vind, sol, regn eller blæst. Det er en storslået naturoplevelse at besøge Thyborøn i alt slags vejr, da forholdene er ekstreme. Når solen skinner fra en skyfri himmel, og havet ligger vindstille hen, er der ingen træer til at skygge for solen, og en dag på stranden er derfor optimal. Når vinteren raser, så er det med at holde fast på hat og briller, for der vil Vesterhavet styrke virkelig vise sig frem, og store bølger vælter ind over kyststrækningen. Det er altså altid en oplevelse at besøge byen, og en tur i sommerhus vil helt sikkert byde på skønne naturoplevelser og udendørsaktiviteter for både børn og voksne. 

Fiskedagene i Thyborøn - den årlige begivenhed der er en oplevelse af de helt store for hele familien

Thyborøn Museum og seværdigheder

Du skal ikke lede længe efter en aktivitet eller en sjov oplevelse, når du besøger Thyborøn og omegn. I løbet af ikke mange år er der kommet utrolig stor interesse for at undersøge og lære om fugle- og planteliv i og omkring Vesterhavet. Det er et sted, der er så fuld af arter, at det er synd og skam ikke at besøge nogle af de mange museer og akvarier, der forsker i havlivet og stiller resultaterne til rådighed for de mange interesserede gæster, skoleklasser og andre besøgende. 

Sea War Museum

Men der er også sket andre ting ved den Danske Vestkyst. En af de helt store begivenheder er 1.- og 2. verdenskrig, hvis levn stadig er synlig langs det meste af kysten. Der er derfor også meget at lære, og heldigvis er der mange muligheder for at dykke ned i historien og mærke den helt tæt på. Tag hele familien afsted til Sea War Museet i Thyborøn og få lov til at opleve historien helt tæt på - nærmere fortalt helt tæt på 1. verdenskrig. Museet er et specialmuseum, der tager den besøgende med ind i historien bag Søkrigen i Nordsøen under 1. verdenskrig. Børn og voksne kan opleve historien fortalt igennem dramatiske historier og historieske genstande fra krigen. Museet ligger i Thyborøn, så det kan besøges mellem kolde is og dage på stranden eller i sommerhuset. 

Jyllandsakvariet

Akvariet tilbyder oplevelser til både de solrige dage og de regnfulde dage. Akvariet åbner op for indendørs rørebassiner, hvor alle besøgende kan få lov til at røre en haj, stryge en rokke over ryggen eller holde en krabbe - hvis de tør! Naturen kommer helt tæt på, og det er sågar muligt at være med til at fodre rovdyret, hajen. Hvis vejret indbyder til udendørsaktiviteter, så er det muligt at tage med på rav-, sæl- og østerssafari alle med destination ved den Danske Vestkyst. I løbet af året er der mange forskellige naturoplevelser, som I kan deltage i - herunder 'Smag på Skoven', natursafari og havnerundfart. Hold godt øje med kalenderen på Jyllandsakvariets hjemmeside.  

Lemvig Feriecenter

Hvis I er i sommerhus i en længere periode, og gerne vil opleve nogle byer omkring Thyborøn, så er Lemvig et godt bud. Lemvig er større end Thyborøn og kan derfor naturligt tilbyde flere butikker, spisesteder og beværtninger. Byen er et godt sted til shopping, og har I glemt badetøj, tandbørste eller noget helt tredje, så finder I både større kædebutikker og små specialbutikker fulde af charme og personlighed. 

Havnen i Lemvig er en havn fuld af liv og aktivitet. Henover sommeren er havnen hjemsted for mange hyggelige events som havnekoncerter, bagagerumsmarkeder, fødevarefestival og meget andet, som I kan supplere jeres gode oplevelser i Thyborøn med. Der er ikke langt mellem de to byer, og hvis I kan finde tid i jeres afslapningsskema til at besøge begge byer, så vil I være sikret en ferie fuld af oplevelser og hyggelige stunder sammen i maritime omgivelser. 

I kan booke overnatning på Lemvig Feriecenter lige her!