Oplevelser i Vejlby Klit

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Vejlby Klit og omegn byder på sjove oplevelser for både store og små

Ferie i Vejlby Klit og omegn ved den jyske vestkyst byder på masser af sjove og spændende oplevelser for enhver smag. Tag f.eks. hele familien med i LEGOLAND, hvor der er gode muligheder for en sjov og aktiv dag for både store og små. Eller gå på opdagelse i den vestjyske, uspolerede natur og oplev alt fra smukke lyng- og skovplantager til smukke klitlandskaber og strand. De nærliggende byer byder også på kulinariske smagsoplevelser, hvis I gerne vil gøre lidt ekstra ud af frokosten. Find inspiration til ferieoplevelser nedenfor. 

 

Gå på opdagelse i Lemvig/Thyborøns turistguide lige her!

Sælsafari i Limfjorden 

Limfjorden er en lækker buffet af mad for Danmarks største rovdyr: gråsælen. Sælerne udnytter de mange sandbanker, som de ligger og soler sig på, og det er muligt at komme ret tæt på sælen, da de af natur er meget nysgerrige dyr. Udover gråsælen så kan man også være heldig at spotte den lidt mindre spættede sæl, der er den mest almindelige sæl i Danmark. Begge er nuttede dyr, som er en fornøjelse at opleve helt tæt på, og det er muligt igennem en guidet tur med Jyllandsakvariet. Akvariet inviterer på ture ud på vandet i både med glasbund, så deltagerne kan opleve mest muligt at det våde element og se sælerne svømme rundt under båden. Læs meget mere om sælsafari lige her!

Cykelferie

Hop på cyklen og udforsk Vestjyllands kuperede og afvekslende landskab. Området omkring Vejlby Klit er ideelt til en cykelferie, da der er optegnede ruter for alle slags cykellister, og så er naturen smuk og dejlig. En cykelferie giver fleksibilitet i forhold, hvor I kan komme rundt, og hvor I gerne vil stoppe og nyde naturen lidt ekstra. I kan booke et feriehus ved os, tage cyklen derfra et par dage og blive i feriehuset de andre dage. Det er en perfekt kombineret ferie, der giver mulighed for både at være aktiv, slappe af og opleve en masse spændende attraktioner på én og samme tid.

Ferie med hund

De fleste af vores feriehuse tillader at I medbringer familiens bedste firbenede ven: hunden. At kunne komme hele familien afsted - inklusiv kæledyr - kan gøre ferien mere bekymringsfri og I kan tilmed spare mange penge på dyre hundepensioner og lignende. Den vilde natur og de lange sandstrande i området omkring Vejlby Klit er det perfekte sted for hunden til at gå på opdagelse og få løbet nogle lange stræk i den friske luft. Hvis kulden trænger sig på, så kan I se efter et feriehus med brændeovn og give hunden den ultimative luksusoplevelse - at varme sig foran pejsen efter en tur ved det skønne Vesterhav. 

Feriehuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Bovbjerg Fyr

Kunne det ikke være fedt at rapelle ned af et gammelt fyr eller hyggeligt at strikke i en lille café sammen med en masse andre strikkeglade mennesker? Bovbjerg Fyr byder på mangeartede oplevelser, der taler til mange forskellige interesser. Ens for dem alle er dog, at de er centreret om det 26 meter høje fyr, der siden 1877 har advaret skibsfarne om den farlige Vestkyst. I dag er fyret blevet moderniseret, en lille café er flyttet ind og der er livlig aktivitet i kunst og kultur året rundt. Der er mange ildsjæle, der brænder for at holde liv i det gamle fyr, og det er både en natur- opg kulturoplevelse at besøge fyret. Læs mere på Bovbjerg Fyrs hjemmeside.   

Jyllands Akvariet

Jyllands Akvariet i Thyborøn byder indenfor til en spændende maritim oplevelse for børn og voksne - ja sågar hunde. Mens familien kan røre hajer, rokker, krabber og andre dyr fra vandet, kan hunden lege på en maritim legeplads eller blive passet i akvariet, mens I er på safari efter sæler. Det er også muligt at bestille en familieguide, der kan følge med jer rundt i udstillingen og fortælle jer endnu mere om det store hav, der omringer vores lille land. Læs meget mere og bestil ture lige her!  

Mønsted Kalkgruber 

Dyk ned i dybet i de 60 km lange gange i Mønsted Kalkgruber og oplev verdens største kalkgruber. Her er det muligt at hoppe på et lille tog og blive fragtet ned igennem mørket forbi små, underjordiske søer og åer. Togturen er en oplevelsesrejse, hvor I vil blive fortalt vilde historier, kan smage på grubeost og se tusindvis af flagermus, hvis de er vågne og aktive. Kalkgruben er beliggende i smukke omgivelser, så I kan gå en tur i lyset, når I kommer op fra de mørke gange. Læs mere på kalkgrubens hjemmeside.

Spisesteder 

Det er hyggeligt at stå sammen i feriehuset og lave mad sidst på eftermiddagen. Men dagen kan også hurtigt gå, når man har det sjovt, og derfor er det rart at vide, at der er lækre alternativer til det hjemmelavede måltid. Da Vejlby Klit ligger så tæt på vandet, som det gør, så byder byen naturligvis på lækre fiskeoplevelser. Der er dog også velsmagende retter til de, der ikke er vilde med fisk, og generelt er restauranterne og spisestederne meget børnevenlige og serverer lækker mad.

Butikker

Tager I en tur til Lemvig, så kan I sagtens få et par timer til at gå med at se på butikker. I kan blandt andet købe gode møbler til konkurrencedygtige priser i Kallesøes Bolighus, eller gå forbi Cykel-Mads der kan reparere cyklen eller sælge dig en ny, hvis du trænger til cykelferien. I finder også et godt udvalg af dagligvarebutikker, der kan gøre livet på ferien lidt nemmere. Når I har set jer om i Lemvig, så byder Thyborøn også på et livligt forretningsliv, hvor alle kan få stillet deres shopping-lyst.  

 

Feriehuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Oplevelser og attraktioner på vestkysten i alle afskygninger

Der er oplevelser til enhver årstid, til alle aldre og til enhver livsstil.
Foretrækker man eksempelvis en aktiv ferie, hvor der er gang i den, er der gode muligheder for at dyrke vandsport, da vestkysten er begunstiget af fremragende surfspots med udfordringer for både nybegyndere og øvede.

Er I til sport – dog med knap så meget fart på – så finder I ligeledes en lang række smukke og udfordrende golfbaner i området.

En helt anden – og meget oplagt – mulighed er, at I besøger de gamle bunkere fra 2. verdenskrig i Thyborøn. Mens nogle af dem desværre med tiden er sandet til, er andre frit tilgængelige og i den grad et besøg værd.

Når det kommer til aktiviteter og oplevelser, er der altså noget for enhver smag og for både de store og de små.