Sommerhus med plads til hunden 

Hunden har altid været betragtet som menneskets bedste ven og som en ægte del af familien. Det kan derfor være svært for mange at planlægge en ferie, der ikke inkluderer den søde firbenede ven. Er man velsignet med en hund, dukker dette spørgsmål givetvis op minimum én gang om året: Hvor får vi passet Fido, mens vi er på ferie?

At få passet sin hund i ferien er på den praktiske side både tidskrævende og dyrt. Hundehoteller, dyrepensionater, familiepleje - selv om man ind i mellem bliver nødt til at ty til den kategori af ferieløsninger for husets kæledyr, er det nok de færreste som synes, det er en helt fair eller fin ordning.

På den følelsesmæssige konto synes det måske også lidt meningsløst - eller ganske enkelt udelukket - at holde ferie uden familiens en eller flere pelsede medlemmer.

Den gode nyhed er, at du er velkommen til at tage jeres bedste ven med på ferie i mange af vores feriehuse. Familien får tillige glæden ved at spendere ferietiden med hunden i trygge og kendte omgivelser - det vil sige dér, hvor dens familie befinder sig. Med de mange hundeskove i Danmark og ingen karantæneregler for at få hunden med fra udlandet, er valget let. Husk dog altid at have hunden i snor.

Så pak kødbenet, bidedyret og hundesnoren - og tag familiens hund med på ferie.

Sommerhuse med plads til hund
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Weekend med hund

Det er også en mulighed at tage på en forlænget weekend - en såkaldt miniferie - til Vejlby Klit og give jer selv og hunden en velfortjent pause fra hverdagens travle skema. Her kan I gå nogle lange ture, hvor hunden kan få snuset til en masse ny natur, og måske er I heldige at finde noget af det smukke guld ved Vesterhavet. 

En weekend væk med hunden giver jer god tid til at tilbringe nogle skønne ferietimer sammen med familie, og flere af feriehusene tilbyder en indhegnet have, så hunden virkelig kan føle sig mere end fri på jeres miniferie. Der er mange hunde i områderne, så mon ikke, at hunden finder nogle nye venner, den kan løbe rundt og lege med. 

I kan finde skarpe priser på feriehuse med 3 eller 4 overnatninger lige her, og spare en masse penge i forhold til en hel uges ferie.

Ferie med hund i Vejlby Klit

Der er uanede muligheder for skønne ferieoplevelser, når I besøger Vejlby Klit og omegn. Den ultimative naturoplevelse er selvfølgelig Vesterhavet og dets evigt foranderlige udtryk og temperament, der skifter med årstiderne, og altid byder indenfor til en oplevelse, der tager pusten fra selv den mest hard core. Her kan i om efteråret og vinteren gå på jagt efter rav, når hunden alligevel skal luftes eller I kan tage en familietur ind i skoven på jagt efter svampe og bær. Om sommeren kan I lave skygge til hunden, og lade den nyde det varme sand og de mange nye indtryk på stranden.

Hvis I er til de mere rolige vande, og gerne vil have hunden med et sted, hvor den roligt kan løbe ud i bølgen blå og få plasket i vand, så kan I tage den med til Limfjorden, hvor vandet sjældent er mere vildt, end at man kan bade i det. Her kan I nyde en stille stund i vandkanten eller samle østers, når sæsonen er til det. Måske vil hunden gerne med på en fisketur?

Ferie med hund i Danmark 

Der er forskellige regler for hundes færden på de danske strande alt efter dyreliv, sæson og hundes opførsel. Som udgangspunkt skal hunde altid være i snor medmindre andet er angivet. I de kolde måneder mellem oktober og marts må man slippe sin hund løs på de fleste danske strande - der er dog forbehold. Hunden ejer skal være sikker på, at han eller hun er fuld kontrol over hunden, da den ellers kan stresse de vilde dyr, der lever langs kysten og på stranden. Selv menneskelige besøgende kan blive stressede eller bange, hvis en hund ikke er under kontrol. Ved nogle strande i Danmark er det helt ulovligt at medbringe hunde, så læs altid skiltringen på den givne strand omhyggeligt, inden I medbringer og slipper hunden løs dernede.

Hundeskov i Klosterheden

Hundeskoven ved Sønderby i Klosterheden er indhegnet og på ca. 9 Ha. Her kan hundene færdes uden snor, men altid med ledsager. Der er stor parkeringsplads med borde og bænke ved Gammel Landevej. Læs altid de opstillede skilte, så I er sikre på at følge reglerne for hundeskoven - der kan nemlig være andre regler end i den hundeskov, I normalt færdes i. 

Dyrlæge

Dyrlægegruppen Vestjylland
Industrivej 53
7620 Lemvig
Tel: 97889500

Tjekliste til dig som rejser til Danmark med kæledyr

Læs meget mere om, hvilke regler der gælder, når du skal have dit kæledyr med på ferie i Danmark. 

Mere info