Bovbjerg Klint

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Bovbjerg Klint

Ved Bovbjerg Klint er der frisk luft, ingen larm og diskoteker, men i stedet en utrolig naturoplevelse. Her kan du opleve de brede strande, de skønne solnedgange og det fantastiske, maleriske lys, som er så karakteristisk for området. Bovbjerg Klint er et elsket ferieområde med mange forskellige kunstnermiljøer, museum og galleri. 

Området byder på de optimale betingelser for lystfiskning, drageflyvning, paraglidning samt for vandre- og cykelture på den nye vej langs Vesterhavet - Vestkystruten. En vandretur her fører dig forbi Ferrings og Bovbjergs stejle klinter og forbi Bovbjerg Fyr ud til kirken i Trans. Herefter kan turen gå tilbage langs den smukke strand, mens I nyder Vesterhavets formidable skønhed og storhed.

Bovbjerg Fyr

I 1877 blev Bovbjerg Fyr som et af de første opført, som en sikring mod de mange skibsforlis, der hærgede på tiden. Fyret blev kalket rødt, for ikke at blive forvekslet med kirketårnene fra Ferring Kirke og Trans Kirke. Den blev placeret på den 44 meter høje klint ved Bovbjerg, og tårner sig selv 26 meter op i himlen. Blinket, der stadig er i funktion den dag i dag, og den øverste del af tårnet er ejet af søfartsstyrelsen, mens resten af fyret er åbent for offentligheden. En lang række frivillige sørger for at fyret holder sin stand, og i 2019 gennemgik fyret en gennemgående renovering. Når I besøger området, kan I komme indenfor i fyret, hvor I finder en lille café, der servere en kop kaffe og et stykke kage. I kan lære en masse om fyrets historie, og hvis I er vilde med højder, så er det muligt at rapelle ned langs fyrests side. 

Er man geologisk interesseret, så er Bovbjerg Klint et oplagt sted at besøge. Klinten kan som det eneste sted i Danmark vise et tværsnit af de tre istider: Elster-istid, Saale-istid og Weichsel-istid. Hele området omkring Bovbjerg er et geologisk skatkammer, og du kan læse meget mere om det lige her, eller booke et sommerhus ved Bovbjerg og selv gå på opdagelse ved den spænende klint. 

Kunstnermiljøet

Bovbjerg Klint er et fantastisk stykke af den danske natur, og har altid været eftertragtet af kunstnere for dens helt særlige lys og sceneriske landskab. Det har også sat sit præg på området, der er heldige at have en række museer og gallerier, hvor kunsten fra området kan nydes og inspirere. Måske skal I selv ud og stå på klinten med en staffeli og male landskabet og havet omkring jer?

Besøg Jens Søndergaard museet, der i dag er en del af Lemvig Museum, og få et indblik ind i kunstneres skildring af naturen omkring Bovbjerg. Museet er indrettet i kunstnerens eget sommerhus, og han har derfor tilbragt meget til med at studere området og dets underfulde og æstetiske natur. Søndergaard var en stor maler i start 1900-tallets modernisme og flere af hans værker skildrer dramaet mellem mennesket og naturen. 

Det er også muligt at se på kunst i Bovbjerg Fyr, hvor der jævnligt skiftes ud i udstillingerne, og nye spændende udstillinger kommer til.  

 

Vejlby Klit
Lemvig Feriecenter
Trans Ferieby
Ferring Strand
Sommerhuse i Bovbjerg
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Vestkystruten

Vestkystruten - Danmarks nationale cykelrute nummer 1 - og den tager dig lige forbi Bovbjerg Klint og Bovbjerg Fyr. Du kan hoppe på cyklen hvor som helst på den danske Vestkyst, alt efter hvor langt du ønsker at cykle, og stille og roligt bevæge dig mod Bovbjerg og områderne omkring ferieområdet. Ruten er smuk og fuld af afvekslende natur, og ved Bovbjerg kan du forvente at støde ind i storslået natur, og et hav der viser sig fra sin vildeste side. Oppe fra klinten får du et godt syn udover havet, og hvis du er interesseret i fugle, er der gode muligheder for at holde øje med dem over havet. 

Ferie ved Vesterhavet

Generelt er en ferie ved Vesterhavet værd at rejse langt for, og når I først er ankommet, vil I ikke have øje for andet end det smukke og evigt foranderlige Vesterhav, der kan være blidt som et lam eller vild som en løve på bare et døgn. Vi udlejer en lang række sommerhuse med kort distance til eller udsigt over Vesterhavet, og hvis man først har prøvet at falde i søvn til havets brusen, så er det svært at undvære det igen. Derfor bliver vores gæster ved med at komme tilbage år efter år. Find og book allerede nu din næste ferie ved Vesterhavet, og glæd dig til en naturoplevelse af de helt store!

Se alle vores feriehuse lige her!

Fjaltring Ferieby

Billig - men virkelig lækker - ferie kun et stenkast fra Vesterhavet og dets skønne, hvide badestrande. Fjaltring Ferieby er indgrebet af familiær hygge, og den byder alle indenfor til en ferie, der er præget af den unikke beliggenhed og aktiviteter for børn. Når I bor i feriebyen, har I gratis adgang til pool og sauna, så badeferien er reddet, hvis ikke vejret er til strand og solbadning. Saunaen kan også benyttes, hvis man er en af de hard core, der ynder at bade i havet, når halvåret hedder vinter, eller hvis du prøver kræfter med vandsporten og trænger til at blive varmet godt igennem, når du har tørt land under fødderne igen. 

Ferring Strand

Ligesom der ved Bovbjerg Klint er geologisk historie at komme efter, så er der det også ved Ferring Strand. Ferring Strand ligger placeret lige mellem Ferring Sø og Bovbjerg Fyr, og stranden ligger nedenfor en stejl klint. Der er dog adgang til stranden, og her kan man sagtens bade, modsat ved Bovbjerg Klint. Ved Ferring Strand er der gode muligheder for at være aktiv, og komme rundt i landskabet på cykel, hesteryg eller gåben, og det er en smuk oplevelse at komme helt tæt på naturen og undersøge den nærmere. Se mere om Ferring Strand, og book dit næste feriehus lige her!