Sommerhus Vejlby Klit - ferie direkte ved Vesterhavet

Sommerhusområdet Vejlby Klit ligger beskyttet og sikkert ved Vesterhavet bag de høje, bevoksede klitter. Her er naturen på samme tid vild og mild.

Det skønne feriested, Vejlby Klit, ligger på en smal stribe land mellem Vesterhavet og den 5 km lange Ferring sø, omtrent 10 km vest for Lemvig.

I ferieområdet, Vejlby Klit, er naturen på samme tid vild og mild. Området ligger beskyttet og sikkert ved havet bag "bjergene" - de høje, bevoksede klitter.
Vejlby Klit er hele året en ren fornøjelse med flotte naturområder. Vesterhavet er terapi for både krop og sjæl - og hvad er sundere og mere afslappende end en vandretur langs Vesterhavet?

Mod øst er der en storartet udsigt over Ferring Sø. Der er blot ca. 150 meter mellem Vesterhavet og Ferring Sø hvor det er smallest. I dette skønne område har De mulighed for at leje et moderne, komfortabelt feriehus - fuldt isolerede feriehuse og derfor beboelige hele året rundt. Eftersom vores feriehuse tilhører mange forskellige ejere, er indretningen og møbleringen ikke standardiseret. Husene er derfor præget af de pågældende ejeres individuelle smag. Alle huse er af nyere dato. Luftfotoet kan bedst illustrere feriehusenes specielle beliggenhed mellem Vesterhavet og Indsøen.

Det vilde vesterhav 

Ved Vejlby Klit kan Vesterhavet allerede vise tænder, men bølgerne bringes i ro, før de ruller op på de brede, hvide strande. Dette kan observeres fra de mange dejlige og beskyttende "gryder" i klitterne.

Området er ikke overrendt af turister, så der er plads nok i klitterne. Vejlby Klit er hele året en stor fornøjelse. Hvad er sundere og mere afvekslende end en vandretur langs Vesterhavet? Også om foråret, efteråret og vinteren, men husk en tilpas varm påklædning. Prøv spadsereturen forbi den gamle redningsstation eller se om De kan finde ravstykker på stranden. Det er også værd at se, hvad havet har skyllet op på stranden efter en dag med blæst.

Efter sådanne spadsereture er det med en dejlig fornemmelse, at man vender tilbage til et godt og varmt sommerhus. Om aftenen kan man rigtig hygge sig indendøre i feriehuset ved kaminen, og efter en dag som denne sover man rigtig godt.

Se vores udvalg af sommerhuse i uge 29 | uge 30 | uge 31 | uge 32 | uge 33 | uge 34 

  • Brede sandstrande
  • Skøn natur
  • Masser af ferieliv
  • Aktiviteter for børn

Ferie i sommerhus tæt på strand og fjord

Sommerhus i klitlandskab Vejlby Klit
Stranden ved Vejlby Klit fugleperspektiv

Stort udvalg af lækre sommerhuse til gode priser

Sjove oplevelser og aktiv familieferie

Østers GjellerOdde UV-jagt

Tag en ridetur

Sneglehuset

Sneglehuset

Hvis I er til aktiv familieferie i sommerhus, så er Vejlby Klit det helt rigtige sted for jer. Tag f.eks. hele familien med på en ridetur i den smukke, uberørte natur i det vestjyske. Naturoplevelsen er noget ganske særligt fra hesteryg. Eller hvad med en kulturel oplevelse? Besøg Sneglehuset i Thyborøn - huset dekoreret med millioner af konkylie- og muslingeskaller. Her kan I foruden det smukke og indtagende syn af husets dekoreredede facader opleve Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe.

Gode indkøbsmuligheder og spændende butikker i Lemvig

Bjarnes Fisk
Groentorv Lemvig
Minkoebmand

Kun 10 km fra det skønne sommerhusområde finder I både kirker, museer, gode restauranter og spændende butikker. Desuden har Lemvig et flot Idræts- og Kulturcenter med svømmehal.

Mad, drikke og hyggelig shopping i nærområdet

Folk sidder udenfor på restaurant
Reklamebillede Cafeen
Lemvig centrum i vestjylland

Området omkring Vejlby Klit byder på spændende restauranter, der tilsammen repræsenterer det meste af verdens køkkener. Her er både traditionel dansk mad og mere eksotiske retter. Se mere om spisestederne her. Lemvig er den nærmeste by i området til indkøb og shopping. Her kan I købe det meste, og der er god lokal service i butikkerne. De fleste butikker er samlet i gågaden og i sidegaderne. Vil du købe frisk fisk, så anbefaler vi fiskehandleren på havnen i Thyborøn. Thyborøn har desuden et fint udbud af butikker i hovedgaden.

Børnevenlige strande med masser af plads

Familie med børn ved stranden
Udsigt til stranden mellem klitterne

Vejlby badestrand er en rigtig dejlig og bred sandstrand med masser af plads til hele familien. Tager I til Vejlby strand har I alt hvad I skal bruge indenfor gåafstand. Kun ca. 200m fra stranden finder I toiletter, købmand og cafe. Altså det oplagte valg, hvis I f.eks. har mindre børn med til stranden og gerne vil have nem adgang til toiletfaciliteter eller hvis I gerne vil nyde frokosten på cafeen og slippe for de sure madpakker. Alt efter vind og vejr er der også rig mulighed for forskellige aktiviteter på stranden som f.eks. paragliding, modelflyvning, fiskeri, drageflyvning med mere.