Vejlby Klit

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Ferie i Vejlby Klit

Det skønne feriested, Vejlby Klit, ligger på en smal stribe land mellem Vesterhavet og den 5 km lange Ferring sø, omtrent 10 km vest for Lemvig. Kigger du mod øst, finder du en en storartet udsigt over Ferring Sø. Der er blot ca. 150 meter mellem Vesterhavet og Ferring Sø, hvor landet er smallest. Naturen er en og samme tid vild og mild i Vejlby Klit, da området ligger beskyttet og sikkert ved havet bag "bjergene" - de høje, bevoksede klitter, men alligevel er så tæt på Vesterhavet og dets iltre temperament. 

Vejlby Klits smukke naturområder sikrer, at det året rundt er en sand fornøjelse at give sig i kast med vandreture, cykelferier eller en gåtur ved vandet. Vesterhavet er terapi for både krop og sjæl, og en ferie ved Vejlby klit er ren velvære, der kan efterlade hele familien med ro i kroppen og med en lyst til at blive ved med at komme tilbage.

Feriehusene ved Vejlby Klit

Alle vores feriehusområder omkring Vejlby Klit tilbyder jer mulighed for at leje moderne, komfortabelt og fuldt isolerede feriehuse, der derfor er beboelige hele året rundt, selvom vinterstormene raser, eller sneen falder blidt fra himlen. Alle feriehuse er ejet af forskellige mennesker, og I kan derfor se frem til at ankomme til et feriehus, der ikke ligner noget andet. Indretningen er nemlig ikke standardiseret, men afspejler ejernes personlighed. Det gør ferien mere hjemlig og hyggelig i stedet for kolde, hvide vægge på et hotelværelse. 

Alle vores feriehuse er af god standard, og vi laver løbende tjek på husene, som skal sikre, at de lever op til de forventninger, I har til dem. 

Kortet over området længere nede op siden kan bedst illustrere feriehusenes specielle beliggenhed mellem Vesterhavet og Indsøen, og det er en oplevelse i sig selv, at bevæge sig ud i naturen og se hvad den har at byde på. 

Sommerhuse ved Vejlby Klit
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Det vilde Vesterhav 

Ferie ved Vesterhavet er noget af det bedste ferie, der findes. Ved Vejlby Klit er det ingen undtagelse. Vesterhavet kan vise tænder og bølgerne virke voldsomme, men inden de slår mod bredden er de aftaget er glider ganske roligt ind over det hvide sand. Det er muligt at sidde i læ i klitterne og observere det smukke omskiftelige hav, men det er vigtigt at huske, at det er strengt forbudt at klatre op på klitterne nede fra stranden. Vandet er nemlig hårdt nok ved dem i forvejen, og vi vil gerne beholde dem så længe som muligt.  

Området er ikke overrendt af turister, så der er plads nok i klitterne, og i sommeren, foråret, efteråret og vinteren er det en fornøjelse at opholde sig ved vandet. Husk en tilpas varm påklædning da vestkysten kan være meget blæsende og kold på en efterårs- eller vintertur. Tag spadsereturen forbi den gamle redningsstation eller se om I kan finde ravstykker på stranden. Det er en sjov aktivitet for børn og voksne at se, hvad havet har skyllet op på stranden efter en dag eller nat med blæst, og måske kan I lave kreative figurer eller uroer af skaller, sten og tang. Efter sådanne spadsereture er det med en dejlig fornemmelse, at man vender tilbage til et godt og varmt sommerhus. Om aftenen kan man rigtig hygge sig indendøre i feriehuset ved kaminen og se på sine strandfund. 

Lemvig Feriecenter
Lemvig Feriecenter
Find sommerhuse her
Gjellerode
Find sommerhuse her
Fjaltring Ferieby
Find sommerhuse her

Oplevelser i Vejlby Klit

Hvis I vælger at holde ferien i Vejlby Klit, så kan I godt glæde jer til alle de sjove og spændende aktiviteter og attraktioner, der findes i området. I kan for eksempel tage med på en ridetur i den smukke, uberørte natur i det vestjyske. Naturoplevelsen er noget ganske særligt fra hesteryg. Eller hvad med en kulturel oplevelse? Besøg Sneglehuset i Thyborøn - et hus der er dekoreret med millioner af konkylie- og muslingeskaller. Her kan I foruden det smukke og indtagende syn af husets dekorerede facader opleve Danmarks største udstilling af snegle og flaskeskibe.

Se alle aktiviteter og attraktioner her.

Spisesteder

Området omkring Vejlby Klit byder på spændende restauranter, der tilsammen repræsenterer det meste af verdens køkkener. Her er både traditionel dansk mad og mere eksotiske retter. Det er muligt at spise morgenmad, brunch, frokost og aftensmad, og hvis I bare trænger til en is eller lidt koldt at drikke, så kan I også sagtens finde det. Når vejret bliver koldere, kan I trække ind på en af de hyggelige caféer i Lemvig eller Thyborøn og nyde en kop varm kaffe eller kakao og et stykke kage.  

Læs meget mere om områdets spændende spisesteder her

Butikker/Shopping

Lemvig er den nærmeste by i området til indkøb og shopping. Her kan I købe det meste, og der er god lokal service i butikkerne. De fleste butikker er samlet i gågaden og i sidegaderne. Vil du købe frisk fisk, så anbefaler vi fiskehandleren på havnen i Thyborøn. Thyborøn har desuden et fint udbud af butikker i hovedgaden.

Vejlby Klit Strand - børnevenlig strand

Venligst accepter marketing cookies for at se indholdet.

Sommerhusområder i Vestjylland

Sommerhusferie i Danmark afhænger ofte af det tit så uforudsigelige vejr, vi har herhjemme. En dansk sommerhusferie udenfor sommermånederne kan derfor måske være noget, der afskrækker de fleste af ren og skær frygt for en hel uges ferie med regnvejr.

Dog vil man opdage, at hver årstid faktisk har noget helt særligt at byde på. Vestjylland og området omkring Vesterhavet kan – uanset årstid – give et tiltrængt afbræk fra en hektisk hverdag.

Der er selvsagt rig mulighed for en dukkert ved de brede sandstrande på en varm sommerdag, og i de koldere måneder kan man lade sig betage af den rå natur, blæsevejret og ellers koble af med vandreture langs strandene, i klitterne og i de omkringliggende områder.

Om du kobler bedst af ved at slappe af, være aktiv eller gå på opdagelse, så er der uanede muligheder på vestkysten med den storslåede natur og de store vidder. Man skal ikke køre langt fra selve vestkysten for at finde frem til spændende seværdigheder længere inde i landet. Du skal eksempelvis ikke køre langt for at komme til Legoland – det vil børnene helt sikkert elske. Derudover findes også en lang række historiske steder i Vestjylland, herunder bl.a. Spøttrup Borg og Mønsted Kalkgruber.

Det er blot et par eksempler på interessante attraktioner, som man ikke skal køre langt fra sit sommerhus på vestkysten for at opleve.

Feriehuse i Danmark for enhver smag

Som allerede nævnt tilbyder vi sommerhusudlejning i mange af de meget eftertragtede områder på vestkysten. Uanset hvilken årstid man vælger, så har Vesterhavet og Vestjylland i det hele taget ufattelig meget at byde på. Vesterhavet er kendt for de smukke sandstrande, som til tider kan være vindblæste og med imponerende høje bølger i det brusende hav. Det er især noget, der kommer til udtryk om efteråret, hvor bølgerne og blæsevejret for alvor kan vise tænder. Det giver anledning til hyggelige sommerhusture, hvor I efter en rask gåtur op og ned langs de brede sandstrande med fordel kan trække jer tilbage, smide jer i sofaen og skrue op for hyggen i sommerhuset.