Klosterheden MTB betyder tæt skov, bredde vidder og mange muligheder.

Klosterheden MTB er en betegnelse for et af Danmarks største mountainbikeområder. Skoven er så stor at man let kan fare vild, men den er til gengæld fuld af grusveje, så man kan altid køre i én retning og før eller siden kommer man ud.

Klosterheden MTB rute

Klosterheden MTB indeholder Danmarks længste MTB-rute på mere end 55 km. Den er sjovest omkring Flynder Å-dal pga. naturskønheden og de kuperede dalsider. Ellers er ruten en god blanding af singletracks, grusveje og skovstier. Ruten er markeret med hvide cirkler og en lilla plet i midten og kræver lidt opmærksomhed at følge, da ikke alle sving er markerede. Man kommer godt rundt Klosterheden mtb på ruten og der er flere muligheder for startsteder.

Masser af andre ruter og plads i Klosterheden MTB

Der er masser af plads og derfor er det heller ingen konflikter mellem skovens brugere. Det accepteres derfor stiltiende at man kan køre stort set over alt og det forventes også at man hilser når man en sjælden gang møder andre i det store område. Udover den lange rute er der mulighed for masser af afstikkere. Den lokale cykelklub har lavet spor ved selve Flynder å-dalen. Her er en krævende 7 km rute som hvert år danner rammen om Vestjysk MTB-CUP om vinteren.

Klosterheden MTB Maraton

Den lokale cykelklub har startet nyklassikeren Klosterheden MTB-marathon og her er udfordringer til alle. Den længste rute er 100 km. Begivenheden finder sted i juni og man kan tilmelde sig samt læse mere på Klosterheden MTB

Gode steder at stille bilen i Klosterheden MTB

Møllesøen er skønt beliggende i hjertet af Klosterheden MTB og man kan komme hertil i bil efter cirka 4 km på grusvej fra Rom. Herfra er der skøn natur og man er midt i bæverland, så man kan iagttage bævernes færden langs de mange vandløb. Det er også her man kan finde noget af det mest spændende og kuperede terræn i Klosterheden MTB. Der er mulighed for at få et kort over Klosterheden MTB ved søen og der er mulighed for at fylde vandflaskerne ved toilettet.

Skovlegepladsen ved Staldhøjevej er klart det nemmeste sted at komme til i bil. Den ligger ved hovedvej 28 tæt på afkørslen mod Holstebro. Her er fortrinvis fladt terræn, men det er fint at varme op på samt varme ned til. Der er endvidere mulighed for at få fyldt vandflaskerne ved parkeringspladsen. Se kort over Klosterheden

Bo i lækre lejligheder ved Lemvig Marina.