Lemvig Vægterlaug

I ældre tid var vægtere natlige vagtmænd, der sørgede for at tænde og slukke gadebelysning, opretholde ro og orden samt forhindre ildebrande. De bar karakteristisk tøj og bevæbning og gik deres runder i byens gader om natten, kaldet vægtergang. Fra 1300-tallet deltog borgerne også i natlige patruljer for at bekæmpe brande, før egentlige nattevagter blev obligatoriske i danske byer fra 1683. Disse vagter markerede tiden ved faste signaler, og deres opgaver om dagen inkluderede rådhus-tjeneste og retsindkaldelser. Det var et ærefuldt, om end ansvarsfuldt, kald at være vægter, da det krævede omgang med forbrydere og natlige forpligtelser.

Du kan også mærke historiens vingesus, hvis du deltager i en af turene rundt i det historiske Lemvig. Vægtergang er en anderledes og interessant oplevelse for alle, der nyder at få ny viden og deltage i et event, der tager dig gennem en lang og vigtig årrække i dansk historie.

 

Information

Vægtergang: Tirsdage kl. 19.30

Vægterne går historisk tur og fortæller om det gamle Lemvig. Ved tilmelding på dagen, senest kl. 17.00, på +45 71713196 er der ekstra tysktalende vægter på turen.

Turene udgår fra Den gamle Toldbygning, Havnegade 14, Lemvig. 

Voksen: 40 kr.
Børn under 12 år: 20 kr.

Der kan bruges mobilpay.

 

Vesttur: 2. juli, 16. juli & 30. juli

Turen går langs den gamle bygrænse, og du kan høre om, hvad der skete i Lemvig inden for bygrænsen.


Østtur:
9. juli, 23. juli & 6. august

Turen går langs den gamle bygrænse, og du kan høre fortællinger om, hvad der skete udenfor den gamle bygrænse.


Sidste tur:
13. august er en Vesttur, der slutter med gudstjeneste i kirke.


Alle ture slutter med besøg hos en af vore sponsorer!

 


Du kan læse meget mere om Vægterlaugets historie, kommenende events og dykke ned i den spændende historie på Lemvig Kjøbstads Vægterlaugs hjemmeside.