Kom med på østerssafari

Følelsen af at gå på jagt efter sine egne fødevarer er noget helt specielt. Når det så ligefrem er fødevarer der regnes for at være en af verdens fineste råvarer gør det kun oplevelsen endnu mere unik. Rå østers kan være lidt af en udfordring for nogen, men når de tilberedes på kulgrillen kan alle være med.

De allerbedste restauranter ved det godt. Madskribenter fra hele verden har også for længst opdaget det, og har skrevet masser af artikler om dem. Selv flere Kinesere end vi har indbyggere i Danmark kender til det. Vi taler om de friske Limfjordsøsters, der i sin tid tilhørte kongen og som man i sidste ende risikerede dødsstraf for at plukke og spise selv. Den tid er heldigvis for længst forbi og alligevel er bestanden af østers i Limfjorden kun vokset gennem de senere år. Det er tilladt for alle at få part i den lækre delikatesse der findes i den vestlige del af Limfjorden, men kun hvis man plukker til eget forbrug og ikke bruger fiskeredskaber.  Erhvervsfiskeriet efter østers er under strenge restriktioner og det er med til at sørge for at bestanden består. Til gengæld bliver det mere og mere populært selv at tage på med Østerssafari og få lov til at smage hvad det er man betaler i dyre domme for på de bedste restauranter.

JyllandsAkvariet har i flere år arrangeret Østerssafarier, og her mærker indehaveren Michael Madsen tydeligt øget interessen for at komme med på turene. ” Tidligere var det mest gæster fra vores nabolande der tog med på Østerssafari, men de senere år har vi haft flere og flere danskere med på turene” fortæller han. Han tror en af grundene til at østerssafarierne er blevet så populære skyldes at der er stor fokus på lokale råvarer og generel øget interesse i madlavning.

Vi kender et sted

Det gælder selvfølgelig om at have kendskab til de lokaliteter hvor østersbankerne er.  Her er det JyllandsAkvariets lokalkendskab kommer gæsterne til gode, for næsten uanset hvad vejr det er så kender guiden på østerssafari et godt sted at plukke østers. Der bliver lagt stor vægt på at det skal nemt at komme ud så alle kan deltage. Efter at guiden har givet en instruktion hopper man i et par waders og så går jagten ellers ind. Nogle dage kan man fylde spanden på ganske få minutter. Andre dage tager det lidt længere tid, men der er altid østers så ingen går tomhændet hjem fra turene. Men turen er meget mere end  jagten på gode råvarer.

”Vi gør meget ud af at give folk en uforglemmelig totaloplevelse. Efter østersjagten i vandet mødes vi omkring kulgrillen hvor guiden fortæller om de mange forskellige måder man kan tilberede østers på. Vi nyder et glas koldt champagne og får en snak om naturen, råvarerne og hvordan man bedst opbevarer de østers man tager med sig hjem.” fortæller Michael. ”Vi vil være sikker på at folk bliver hjulpet bedst muligt, og derfor følger der også både en østerskniv og en transportspand med i prisen til alle som man kan tage med hjem efter turen”.  Michael tøver ikke et sekund når han fortæller om oplevelsen af at gå på jagt i Limfjorden klare kolde vand. ” Alle bør opleve en Østerssafari. Det er bare noget helt specielt og unikt”

Michael Madsens anbefalede opskrifter

På den rå østers:

- Lidt friskhakket rødløg
- Et lille drys rørsukker
- Balsamico eddike

På grillen:

- friskrørt ramsløg-pesto med masser af hvidløg
- et par tynde skiver jordbær
- balsamico eddike
- gratineres med lidt revet ost


Fakta

Østerssafari bookes her

Der afholdes både Østerssafari ved Lemvig og på Agger Tange i Nationalpark Thy

Østerssæsonen er fra september til maj

Sørg for at have overnatningen i orden og lej et kvalitetssommerhus til lavpris i østerssæsonen - Book nu!