UV-jagt i Limfjorden og snorkling i Vesterhavet

UV-jagt eller undervandsjagt - er en lille, men stadig mere populær sport i Danmark. Man har som regel en våddragt og blybælte på samt tilsvarende hætte, handsker og neopren sko. Hertil kommer dykkermaske, snorkel og svømmefødder. Man kan samle blåmuslinger og østers fra bunden uden ekstra udstyr. De der jagter fisk har som regel en harpun. Husk altid en kniv.

UV-jagt Limjorden og langs Vesterhavets høfder

Lokal UV-Jæger Kenneth Jørgensen anbefaler høfderne ved Vesterhavet, som afgjort er et af de allersjoveste steder at jage i Danmark. Her er, fx ved høfderne ved Thyborøn, op til 10 meters dybde og man finder her arter som taskekrabber, hummer, havbars, havørred, laks, torsk, makrel samt naturligvis fladfisk. Thyborøn er et af de absolutte hotspots til UV-jagt i Danmark ifølge UV-Jæger Kenneth Jørgensen, men det kræver de rigtige forhold og dette gælder også for de øvrige steder langs Vestkysten. Nordsøen består af sandbund, og derfor skal der ikke ret meget uro til, før man ikke kan se længere end harpunspidsen under vandet. De nødvendige forhold kræver minimalt 2-3 dages vind fra øst samt ingen regn. Dette giver som regel god sigt, men det er ikke garanteret. De lokale forhold langs kysten kan variere meget indenfor få kilometer pga. strømforhold.

Vi tilbyder disse feriehuse til UV jagt ved hotspottet Thyborøn - book her!

UV-jagt Limfjorden

UV-jagt efter multer langs havne er godt om sommeren samt uv-jagt efter havørred er muligt langs stensætninger.

Hvis uv-jagten forefår uden harpun så er der altid sikker gevinst hvis man søger den udsøgte Limfjordsøsters, som er den sidste overlevende originale europæiske østers, som kun findes her. Herudover er der utallige blåmuslingebanker hvor muslingerne ligeledes er lige til at samle op. Det gode er at man kun skal på 30 cm dybt vand for at samle disse op. Så man kan nøjes med wader i mange tilfælde. Og her kommer lige et insider tip: Et godt sted at få både muslinger og østers er her

Skaldyr bør ikke samles hvis vandtemperaturen er over 15 grader. Derfor er sæsonen ofte fra og med oktober til og med april.

Tilgengæld begynder fiskene, hummerne og taskekrabberne at leve op i sommersæsonen i fjorden. Der er mulighed for UV-jagt efter fladfisk, multer, havørred og stenbider i sommersæsonen.

Lej et sommerhus til UV-jagt ved Gjeller Odde nu!