Den lille vestjyske tidslomme Abelines Gaard

Når I træder indenfor på Abelines Gaard, er det som at træde ind i tidslomme. Her er tiden skruet tilbage til livet ved Vesterhavet i starten af 1900-tallet. Tag jer tid til at gå på opdagelse i gårdens forskellige rum og se de mange alkover og stuer. Ved gården finder I også en gammel redningsstation, hvor I kan blive klogere på historien om det vestjyske strandingsvæsen.

Oplevelser for alle

På Abelines Gaard er tempoet skruet ned, og der er god tid til at være sammen. Her kan I som familie både bruge tiden på at udforske den gamle gård, men I kan også gå gode ture i området og lege nogle af de lege, børnene på Abelines Gaard måske har leget tilbage i tiden. Hver onsdag i juli og august kan I også tage med på en redningsøvelse.

Mellem hav og fjord

Abelines Gaard ligger mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord, og vandet har altid spillet en stor rolle i gårdens historie. Gårdens herre tjente penge på fiskeri og jagt, og senere blev han også strandfoged og fik ansvaret for stranden, der hørte til gården. Men i starten af 1900-tallet var der ikke længere en herre i huset, Abeline var blevet enke og måtte passe sine fem børn og gården selv.

Abelines Gaard er derfor ikke kun historien om en af vestkysten bedst bevarede klitgårde, men også historien om en stærk vestjysk kvinde.

15% på dagsbilletter til Abelines Gaard

Besøg www.abelinesgaard.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden SJ2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk at I ved ankomst skal fremvise jeres nøglebrik sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Abelines Gaard.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Abelines Gaard er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing og få det fulde overblik fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!


Benyt rabatkoden SJ2024KORT15 hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat. Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/.