Historiske steder i Lemvig-området

Gjellergaard

Gjellergaard er opført i sidste halvdel af 1800-tallet. Bygningen står som repræsentant for den vestjyske fiskerbondes byggestil. Den gamle del af gården fungerer som hjemstavnsgård, mens der i den genopførte lade er indrettet kaffestue. Et fårehus, opført i 1996, rummer en samling af gamle landbrugs- og fiskeredskaber. Det er i dette landskab, digteren Thøger Larsen er født og har hentet inspiration til sin digtning. Syd for Gjellergaard er rejst en mindesten over Thøger Larsen.

Herregården Rysensteen

Herregården Rysensteen i Bøvlingbjerg er en gammel gård, omgivet af voldgrav. Den er bygget ca. år 1400 og fungerer i dag som moderne landbrug med planteavl og svineproduktion. Sydfløjen er indrettet med Bed & Breakfast-værelser.

Nørre Vosborg Herregård

Nørre Vosborg Herregård har med sin beliggenhed på kanten mellem havet og landet haft en strategisk vigtig placering ved Store ås udmunding. Mange prominente gæster har gennem tiden besøgt herregården. H.C. Andersen boede her 14 dage i 1859 og Frederik den VII og grevinde Danner var på  besøg i 1861.