Unikt håndværk

Er du interesseret i håndværk og unikke materialer, så er Hornvarefabrikken bestemt et besøg værd for dig. Hornvarefabrikken har eksisteret siden 1935 og værner meget om det gamle hornhåndværk, som man i Danmark kan datere hele 200 år tilbage i tiden. I starten var det hovedsageligt skeer, der blev produceret, men i dag kan du finde alt fra smykker og skohorn til salatsæt og lysestager.

Hvor finder du hornvarerne?

Hornvarefabrikkens værksted ligger i Bøvlingbjerg blot 20 minutter kørsel fra Vejlby Klit. I forlængelse af værkstedet finder du også en butik, hvor du kan købe de unikke hornvarer med hjem, som en souvenir fra din ferie på den danske vestkyst. Også nord for Vejlby Klit kan du besøge en af Hornvarefabrikkens inspirerende butikker i Thyborøn, hvor de holder til i en af De Røde Barakker.

Se Hornvarefabrikkens hjemmeside

Hvor stammer hornmaterialet fra?

Hornvarefabrikken bruger udelukkende hornaffald fra slagterier i Nigeria og Sverige. Det vil sige, at alt, hvad der produceres i værkstedet, er upcycling af affaldsprodukter, nemlig horn fra slagtekvæg. Ingen horn er ens, men er derimod alle unikke i farver, mønstre og former, og så er alle hornvarerne lavet af 100% naturmateriale.

 

Glæd dig til at udforske de smukke hornvarer. De skal føles, mærkes og udvælges – helt specifikt til dig!

Find feriehus
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}