Oplev Vestjyllands historie på Ringkøbing Museum

I over 100 år har der været et museum i Ringkøbing og i alle årene har man kunnet opleve forskellige udstillinger om Vestjyllands historie, og det kan I stadig. I den historiske bygning kan I opleve de forskellige udstillinger, blandt andet historien om Ringkøbing under Anden Verdenskrig, gå ind i en rekonstrueret bunker eller gå på opdagelse i de skiftende udstillinger.

Vestjylland under Anden Verdenskrig

Da Anden Verdenskrig kom til Danmark den 9. april 1940 ændrede ikke bare landet sig men også landskabet. Langs Jyllands vestkyst blev den såkaldte Atlantvold bygget, og mange bunkere skød op. Da krigen sluttede, blev de fleste bunkere tømt og forladt, men ikke alle, og da en orkan ramte Danmark i 2008 blæste en bunker fri. Denne bunker var aldrig blevet tømt, og indholdet fortalte både om krigen og om de mennesker, der engang boede her.

På Ringkøbing Museum kan I se en rekonstruktion af denne bunker, og høre historien om Gerhard Saalfeld, der holdt 18-års fødselsdag i Houvigfæstningen nordvest for Ringkøbing. På museet kan I også udforske de mange britiske bombefly, der gjorde det danske luftrum usikkert, når kursen var sat mod Tyskland.

Skiftende udstillinger og en hyggelig butik

På Ringkøbing Museum kan udstillingerne spænde fra oldtiden til i går, men fællesnævneren for dem alle er altid Vestjylland. I april 2024 åbner en også ny udstilling om Finn Juhl, hvis verdensberømte stole produceres af firmaet OneCollection i Ringkøbing.

I de fine gamle lokaler er der også en hyggelig museumsbutik, som naturligvis er gratis at besøge. Her kan I gå rundt blandt spændende bøger, hyggelige fund og smagfulde lækkerier.

Besøg www.ringkobingmuseum.dk for mere inspiration og billetkøb. Benyt rabatkoden SJ2024DAG15 ved køb af dagsbilletter online og få 15% rabat. Rabatkoden skal indtastes i indkøbskurven. Husk at I ved ankomst skal fremvise jeres nøglebrik sammen med onlinebilletterne, for at de er gyldige. Børn og unge 0-17 år har gratis adgang på Ringkøbing Museum.

En del af Ringkøbing Fjord Museer

Ringkøbing Museum er en del af Ringkøbing Fjord Museer. Hele vejen rundt om Ringkøbing Fjord kan I opleve den vestjyske historie. Besøg vikingerne på Bork Vikingehavn, mærk naturens kræfter omkring jer i oplevelsesparken Naturkraft ved Ringkøbing og få det fulde overblik, fra toppen af Lyngvig Fyr. Oplevelserne venter bare på jer!


Benyt rabatkoden SJ2024KORT15 hvis I ønsker at købe fordelskort med 15% rabat. Læs mere om de forskellige typer fordelskort og de mange fordele på www.ringkobingfjordmuseer.dk/fordelskort/.