Klassiske danske sommerhuse

{{vm.getLabel('Global.Loading')}}

{{getLabel('Filters.Advanced')}}

{{vm.getAdvancedFilterTitle()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}
{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

{{vm.getShowHideAdvancedFilterLabel()}}

Vis flere filtre

Oplev magien ved et klassisk dansk sommerhus 

Drømmer I om sommer på terrassen, aftenbadning ved stranden og et sceneskift fra hverdagens trivielle og praktiske rammer? Så er I langt fra de første. I Danmark har vi i mange år jagtet friheden, som kan findes i et sommerhus kun iført løse shorts og bare tæer. I Vejlby Klit finder I en lang række af sådanne klassiske sommerhuse, der emmer af hygge, ferieminder og levet liv i en sådan grad, som de nye og moderne huse kun kan ønske sig.

Vores udvalg af klassiske sommerhuse
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

Sommerhusfortællinger

Klassiske sommerhuse bærer på årelange fortællinger om legende børn i haven, solbrændte næser og langbordsmiddage på terrassen. Her er der blevet holdt ferier i årevis, og det kan mærkes på sommerhusene, hvor de gode oplevelser sidder i væggene. Husene er fyldt op til renden med fortællinger.

Sommerhusene har en stolt historie i Danmark. De første sommerhuse var klar til at byde feriegæster indenfor omkring 1880'erne. På den tid var det dog kun en mulighed for borgerskabet, men dette ændredes omkring 1960'erne. Med opblomstringen af økonomien skete også en opblomstring af nye sommerhuse, som også almindelige mennesker have mulighed for at få fingrene i. De fleste lå i cykelafstand fra byen, men med udbredelsen af bilen som fritidskøretøj, kunne husene også flytte længere væk. 

Holder man i dag sin sommerferie i et af disse klassiske danske sommerhuse, holder man derfor nok ferie fra hverdagen, men man holder ikke ferie fra historien. Faktisk træder man direkte ind i dansk feriehistorie og tradition. I bliver langt fra de første, der nyder jeres sommer, efterår, vinter eller forår her - og I bliver bestemt heller ikke de sidste!

Hvordan vil I bo?

De klassiske sommerhuse fås i flere forskellige størrelser, former og farver, og I kan derfor få noget, der passer perfekt til jer. Fælles for flere af vores huse er, at de alle er indrettet med en brændeovn i stuen, der står klar til at tænde op for hyggen.

Et sommerhus i træ

Mange mener, at et ægte dansk sommerhus skal være bygget af træ. Træhusene er ofte nogle af de mest romantiske, I kan vælge. De er skrå og skæve, og giver en helt særlig fornemmelse af, at I har gemt jer væk fra hverdagen i en lille hule. Duften af træ er duften af sommerhus, og så snart I åbner døren, er I ikke længere i tvivl om, at I nu er på ferie.

Et sommerhus i sten

Et romantisk sommerhus kan dog også have flere ulemper. Dem kan I undgå, hvis I vælger et af vores klassiske sommerhuse i mursten. Disse sommerhuse holder bedre på varmen, og regningen er derfor ikke så stor, når I rejser derfra igen. Hyggen og historien går I ikke på kompromis med, for flere af vores murstenshuse har nemlig stråtag, der gør noget helt specielt ved stemningen.

Vores udvalg af klassiske sommerhus
{{loadingLabel}}
{{noHousesLabel}}

En ferie fyldt med aktiviteter

Ferieminder kommer ikke flyvende af sig selv, men de udspringer af oplevelser, som I vil tænke tilbage på lang tid efter, at I har forladt Vejlby Klit. Uanset om I har besøgt os om sommeren eller vinteren, så gemmer vores charmerende sommerhuse på en masse glade ferieminder. 

Oplev Vejlby Klit i solens stråler

En sommerdag i Vejlby Klit overgår det meste. Her skal I næsten ikke tænke på noget, og feriedagene vil flyve afsted. I kan spise en morgenmad i formiddagssolen, cykle en tur i området eller pakke strandtasken og gå den korte tur mod vandet. Om aftenen kan I spise en sen aftensmad på terrassen med lokalt fanget fisk eller godt kød fra slagteren. Hvad I fylder i glasset, er helt op til jer selv.

Frostklare nætter og kolde dage

Vejlby Klit er ikke kun et fristed om sommeren. Også om vinteren er det et feriemål værdigt. Her kan I rykke tæt sammen foran brændeovnen, mens I læser en god bog eller spiller et hyggeligt spil. Har I vikingeblod i årene, så er det oplagt at tage badekåben på, og bevæge jer ned til vandet og hoppe i bølgerne. Vinterbadning er blevet ultrapopulært, og mulighederne for at gøre dette ved Vejlby Klit er rigtig gode. En stor del af vores klassiske sommerhuse er udstyrede med sauna, så I nemt kan få varmen, når I kommer hjem til sommerhuset igen.

Feriehuse efter jeres behov

Klassisk, romantisk og charmerende rimer sjældent på stort og luksus. Er I på udkig efter en luksuriøs oplevelse eller et hus, hvor der er plads til hele den store familie, så er det måske et andet sted, I skal kigge. Heldigvis har vi også dette ved Vejlby Klit, og I kan finde dem lige her. Vi ses i Vejlby Klit!