Museum for hele familien

Lemvig Museum

Her finder du Lemvigengens kulturhistorie. Lemvig Museums smukke gamle facade gemmer mange store og små rum med hver sin fortælling om livet på Lemvigegnen. Stikord er: Tegneserien "Livets gang i Lidenlund" og Henning Gantriis, velstående kvægbønder og fattige hedehusmænd, livet på Vestkysten med strandinger og redningsvæsen, Thøger Larsen, Niels Bjerre, billedhuggeren Torvald Westergaard og kunstnerliv på Bovbjerg. Kort sagt egnens historie fra oldtid til nutid.

Jens Søndergaards Museum

Museet ligger i Bovbjerg på klintens rand. Her havde kunstneren sit sommerhus og atelier fra 1930 til sin død i 1957 og de fleste af billederne i museet er malet lige netop her. Uden for museet står tre enkle figurer, som Jens Søndergaard skabte i cement, samme materiale som anvendt i høfdeblokkene. "Cementmanden" yderst på skrænten ser ud over havet, og er som hentet ud af et maleri - eller af virkeligheden.

Kunst- og Kulturcenter Tuskær

Med havet som nærmeste nabo bag det yderste dige i Fjaltring ligger Kulturcentret Tuskær, der har opbygget sine egne samlinger, som uddyber og beskriver det fælles menneskelige sprog. Samlingen indeholder tekstiler, tegn og oranamenter fra vikingetidens smukke skib "Osebergskibet", kurvefletning af plantefibre og pil, grafiske værker m.m. Foruden udstillingerne har Tuskærs også ofte specielle arrangementer, fx foredrag, malerkurser, seminarer, musikaftener m.v.

Tukak Teatret

Udstillinger af unikke grønlandske samlinger. Teatret udfører desuden maskedans og trommedans efter aftale for skoler og grupper. Tlf.: 30 69 64 96.

Museet for Religiøs Kunst

Museet for Religiøs Kunst er et kunstmuseum oprettet i 1994. I forbindelse med de fire årlige særudstillinger udgives der kunstbøger, plakater og kort. Disse kan købes i museumsbutikken, bestilles pr. tlf. eller på museets hjemmeside.