Nyd naturen ved Vejlby Klit

29.08.2017

Der er næsten intet som naturen i Vestjylland om efteråret

Særligt er fuglelivet intenst, når trækket er på sit højeste. Her kan I opleve tusindvis af svaner, gæs, ænder og vadefugle på træk mod mildere himmelstrøg. Mange fugle holder sig til kystlinjer, og dermed er vestvendte kyster – også Vejlby Klit - generelt steder, hvor fugle på efterårstræk samler sig. 

I kan opleve dyrelivet på en tur langs vestkyststien, der er en cykel og vandrerrute, som går fra Agger og ca. 80 km nordpå til Bulbjerg. Ruten går igennem Nationalpark Thy, hvor landskabet er skabt af århundreders sandflugt, og hvor I kan opleve klitheden, der kun findes ganske få andre steder i verden. Nationalpark Thy er den første nationalpark i Danmark og blev udvalgt i  2007.

Har I mere mod på at opleve den storslåede natur på en guidet tur, så er der også mulighed for det. JyllandsAkvariet arrangerer flere spændende ture ud i naturen, bl.a. Ravsafari og Østerssafari.

Ravsafari

Tag med på jagt efter nordens guld, det smukke gyldne rav. Hver torsdag hele efteråret er der Ravsafari med udgangspunkt i JyllandsAkvariet kl. 14.00. Turen varer ½-2 timer, og der er ”Ravgaranti”.

Husk at klæde jer på efter vejret, med fodtøj, der egner sig til en gåtur ved havet. I lærer hvor, hvornår og hvordan i finder rav og efterturen kan I betragte jer som uddannede ”ravjægere”.

Læs mere om Ravsafari

Østerssafari

Østers er havets kronjuvel, siges det, og har I mod på at jage og smage på dem, kan I i oktober og november hver søndag kl. 14 komme på Østerssafari i Limfjorden. Her hører I om limfjordsøstersens interessante liv og lærer naturligvis, hvordan I fanger dem, åbner dem og tilbereder dem. Turen slutter med at en smagsprøve på både rå og grillede østers med et glas champagne til.

Læs mere om Østerssafari 

Både Ravsafari og Østerssafari arrangeres desuden efter ønske og behov.